Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą i solimy. Przed zagotowaniem zbieramy szumowiny i dodajemy por, pokrojoną marchew i natkę pietruszki. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu kilka minut.
Przy użyciu tostera lub piekarnika – robimy z chleba tosty. Siekamy drobno czosnek. Kroimy szynkę i chorizo w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy czosnek i po chwili szynkę i chorizo. Wszystko chwilę podsmażamy do zarumienienia a następnie przekładamy do wywaru.
Gotowe tosty kruszymy, dodajemy do zupy i zaprawiamy przecierem pomidorowym. Wszystko dokładnie mieszamy, aby uzyskać jednolitą konsystencję.
Doprawiamy do smaku pamiętając o tym aby zupa była delikatnie pikantna w smaku.
W oddzielnym naczyniu gotujemy niewielką ilość wody z dodatkiem soli. Na wrzącą wodę wbijamy jajko i gotujemy do chwili, aż się zetnie.
Wlewamy zupę na talerz, na środku układamy jajko i przybieramy natką pietruszki.
¡Que aproveche!