Ciasto kruche:
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Podzielić je na pół i wyłożyć nim dna dwu takich samych dużych blaszek. Obydwa ciasta posmarować dżemem a na dżem wyłożyć, cienko rozsmarowując ubitą piankę. Całość piec ok. 25-30 minut w temp. 180 st.C
Biszkopt:
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, następnie nadal ubijając dodawać kolejno po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (tej samej wielkości jak ciasto kruche.
Upiec na złoty kolor w dobrze nagrzanym piekarniku.
Masa budyniowa:
Pół szklanki mleka wymieszać z mąkami i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko zagotować z cukrem. Na gotujące się wlać mieszankę mączną i ugotować budyń. Ostudzić i utrzeć z masłem.Masę podzielić na 3 części.
Sposób przełożenia:
Pierwsze ciasto z pianką>>pierwsza część masy>>biszkopt>> druga część masy>>drugie ciasto z pianką>>trzecia część masy>>wierzch posypać startą na grubym tarle czekolada.