Wielkanocne wiosenne jajka

Reklama

Opis przygotowania

Jajka przekroić na połówki, ułożyć na talerzyku. Śmietanę i majonez połączyć z posiekaną zieleniną (trochę pozostawić) i pieprzem. Sos rozłożyć na jajka, posypać pozostałą zieleniną. Obok jajek ułożyć pomidora, ogórki i natkę. Wszystko posypać świeżo mielonym pieprzem.

Składniki

  • 3 jajka ugotowane na twardo2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany 18% Piątnica
  • 1,5 łyżki matki pietruszki
  • 1,5 łyżki szczypiorku
  • świeżo mielony pieprz
  • Do dekoracji:
  • 3 plasterki ogórka
  • 3 plasterki pomidora
  • natka pietruszki

Podobne przepisy do Wielkanocne wiosenne jajka