Wieprzowina i Kurczak po Chińsku

Reklama

Opis przygotowania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA :

1. Na początku w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju roślinnego. Następnie wrzucamy kurczaka oraz wieprzowinę, smażymy mieszając ok. 2min.

2. Po 2 min dodajemy 15 pieczarek, czerwoną paprykę oraz średnia cebulę. Całość smażymy do czasu, aż warzywa będą miękkie.

3. Po 3 min. dodajemy 2 łyżki jasnego sosu sojowego oraz 60 ml sosu z ostryg. Całość dusimy przez ok. 2 min. cały czas mieszając.

4. W międzyczasie mieszamy 1 łyżeczkę mąki kukurydzianej z jedną łyżką wody. Rozpuszczoną mąkę dodajemy do woka, po czym mieszamy. Po minucie smażenia, danie jest gotowe.

Składniki

  • SKŁADNIKI :
  • 300 g piersi z kurczaka, pokrojonej na drobne kawałki
  • 350 g wieprzowiny, pokrojonej na cienkie paski
  • 15 pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w paski
  • 60 ml sosu z ostryg
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 średnia cebula, pokrojona w kostkę
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżka wody

Podobne przepisy do Wieprzowina i Kurczak po Chińsku