Biszkopt: białka ubić na sztywno, dodać cukier i ubijać, dodać żółtka – ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek oraz kakao. Podzielić ciasto na dwie części, wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
Jeden biszkopt dać do foremki na niego wlać piankę przygotowaną z szklanki mleka. Mleko ubijać aż zwiększy swoją objętość wtedy wlać do niego zimna płynną galaretkę gruszkową rozpuszczona w 0,5 szklanki wody, gdy pianka zastygnie zalać to wiśniami z galaretką, których galaretka jest rozpuszczona na szklance syropu wiśniowego i 2,5 szklanki wody, wstawić do lodówki niech zastygnie. Przygotować piankę z mleka tak samo jak poprzednią z galaretką gruszkową i zalać wiśnie położyć na wierzch drugi biszkopt i polać go czekoladą rozpuszczoną na 2 łyżkach mleka i udekorować.