Żeberkowy kurczak

Reklama

Opis przygotowania

Kurczaka dzielimy na porcje i posypujemy
przyprawą do kurczaka. W miseczce
rozrabiamy przyprawę do żeberek z olejem,
miodem, odrobiną soli, pieprzu i z sokiem
pomarańczowym. Marynatą zalewamy kawałki
kurczaka. Należy dobrze wymieszać żeby każdy
kawałek zamoczył się w marynacie. Odstawiamy
do lodówki, najlepiej na całą noc. Pieczemy na
złoto z obu stron. Dobrze jest blachę do pieczenia
posmarować olejem, żeby mięso nie przywarło.

Składniki

  • cały kurczaksól
  • pieprz
  • przyprawa do żeberek z miodem Knorra
  • przyprawa do kurczaka złocista Knorra
  • 1/3 szkl. soku pomarańczowego
  • 4 łyż. miodu
  • 3 łyż. oleju

Podobne przepisy do Żeberkowy kurczak