Skrzydełka po meksykańsku

Reklama

Opis przygotowania

Skrzydełka podzielić na połówki, odciąć
końcówki (można użyć je np. do rosołu).
Mięso przełożyć do miseczki. Oprószyć solą,
pieprzem, majerankiem i przyprawą meksykańska.
Wlać olej, miód, drobno posiekaną cebulę i
pietruszkę. Wszystko dokładnie wymieszać,
najlepiej ręką, będziemy mieć wtedy pewność,
że skrzydełka są dobrze doprawione. Odstawiamy
do lodówki na co najmniej godzinę. Pieczemy
na złoto z obu stron, po około 20 min, z
każdej strony.

Składniki

  • 8 skrzydełek1/2 pęczka pietruszki
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do dań po meksykańsku
  • przyprawa uniwersalna Knorr Delikat
  • 1/3 szkl. majeranku
  • 4 łyż. miodu
  • 6 łyżek oleju

Podobne przepisy do Skrzydełka po meksykańsku