Zupa fasolowa

Reklama

Opis przygotowania

Dzieñ wczesniej zalac fasole zimna woda i zostawic na cala noc aby napeczniala.
Na drugi dzieñ fasole i kurczak wkladamy do garnka i zalac woda zagotowc, zdjac szumowiny i gotowac 20 min. Po tym czasie wloszczyzne umyc i obrac te warzywa ktore tego wymagaja. Dodac do zupy wloszczyzne i pokrojana w kostke szynke,dodac pieprz, ziarenka smaku i kolendre, gotowac do miekkosci fasoli na koniec dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w kostke, gotowac do miekkosci ziemniakow.

Składniki

  • 1 szklanka fasoli1/4 kurczaka w kawalkach
  • 150g szynka
  • wloszczyzna na zupe sredniej wielkosci
  • 2 duze ziemniaki
  • pieprz w ziarenkach
  • 1 lyzeczka ziarenka smaku
  • 10 ziarenek kolendra

Podobne przepisy do Zupa fasolowa