Zupa jarzynowa Fit

Reklama

Opis przygotowania

Fasolkę obrać i opłukać, ew. przekrawać strąki na pół.Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę.Marchewki i pietruszki oskrobać lub dobrze wyszorować i pokroić w krążki lub w kostkę.Zalać bulionem,dodać opłukane liście selera,lubczyku i pora.Doprawić pieprzem,curry,tymiankiem i gotować do miękkości warzyw.
Zupkę fit rozpuścić w szklance gorącej wody.Wymieszać.Zahartować nią jogurt naturalny (tj. wlewać małym strumieniem do jogurtu intensywnie mieszając.Wlać całość do warzyw i mieszając bardzo mocno podgrzać, do zagotowania (ale nie gotować).
Na talerzach posypać posiekanym koperkiem.
Ja miałam posolony bulion, ale jeśli ktoś ma sam wywar z warzyw to posolić do smaku.

Składniki

  • 1 zupka fit -Krem porowo-ziemniaczany+1 szkl. wody 2 duże ziemniaki
  • 30 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 4 młode marchewki
  • 3 młode pietruszki
  • 1 gałązka selera
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1 liść pora
  • 1/2 łyżeczki curry
  • pieprz do smaku
  • 0,75 l bulionu warzywnego lub rosołu z kury
  • duża szczypta suszonego tymianku
  • koperek do posypania
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru

Podobne przepisy do Zupa jarzynowa Fit