Zupa meksykańska z mięsem mielonym

Reklama

Opis przygotowania

Mięso wraz ze startymi na tarce na grubych oczkach marchewkami, pietruszką i selerem gotujemy w garnku w małej ilości wody, doprawiamy kostką do mięs. Gdy mięso się ugotuje dorzucamy kukurydzę, groszek, fasolę (fasolę z zalewą). Gotujemy około 15-20 minut co jakiś czas mieszając. Fix spaghetti rozrabiamy w zimnej wodzie (jak na opakowaniu) i wlewamy do garnka. Podawać z gorącymi grzaneczkami posmarowanymi masłem.

Składniki

  • mięso mielone z indykakostka do mięs knorr z papryką
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • puszka groszku konserwowego
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 fix knorr spaghetti pikantne

Podobne przepisy do Zupa meksykańska z mięsem mielonym