Placki
ziemniaki i cebulkę ścieramy na cienkiej tarce, wbijamy jajko i mąkę, lekko solimy, mieszamy (jak na placki ziemniaczane). Na dużą patelnię z rozgrzanym olejem nakładamy masę – placki powinny być grube – około 0,5 – 1 cm. Smażymy do zrumienienia z obu stron.
Mięso
kroimy na małe kawałki, solimy, pieprzymy – wrzucamy na rozgrzaną patelnię, trzymamy na dużym ogniu przez chwilę do zrumienienia, następnie dolewamy wody, dorzucamy kostkę pieczeniową i pod przykrywką dusimy do miękkości.
Leczo:
warzywa kroimy na takie większe kawałki, wrzucamy do garnka, dolewamy trochę wody i doprawiamy vegetą – gotujemy do miękkości.
Na placek nakładamy mięso i leczo, placek składamy na pół. Potrawę można podawać z kwaśną śmietaną lub kefirem. Dla lubiących ostre potrawy – placki możemy od środka posmarować węgierską ostrą pastą paprykową.