Zupa pieczarkowa

Reklama

Opis przygotowania

Do gotującej się wody dodać mrożoną włoszczyznę,
pokrojone w kostkę ziemniaki,ziele angielskie i
liść laurowy dodać kostkę bulionową Knorr.Na
rozgrzanym oleju podsmażyć umyte,pokrojone
pieczarki z pokrojoną w półtalarki cebulą,dodać
do wywaru gotować.Ugotowany wywar doprawić do
smaku solą i pieprzem,można doprawić śmietaną do
zup (18%) niekoniecznie.Podawać z posiekaną natką
z pietruszki.

Składniki

  • 30 dkg pieczarek30-40 dkg ziemniaków
  • 1 paczka mrożonej włoszczyzny (paski)
  • 1 duża cebula
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 1 kostka bulionu wołowego Knorr
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 1 1/2 litra wody
  • olej Kujawski do smażenia.

Podobne przepisy do Zupa pieczarkowa