Zupa serowo – pieczarkowa

Reklama

Opis przygotowania

Obieramy pieczarki i marchewki myjemy i scieramy na tarce z duzych oczkami. Cebula kroimy w drobną kostkę. Na patelni podsmazamy cebulę, pieczarki, marchewke i troche posiekanej natki.
Do 1 litra wody wrzucamy 3 serek topione i gotujemy az się dokładnie rozpuszczą. Gdy wszystko się lekko poddusi wrzucamy do wody z serkami i zagotowujemy. Pod koniec gotowania doprawiamy solą, pieprzem i vegatą.
Na koniec dodajemy rowniez szczyptę majarenku.
Podawac z bagietką.

Składniki

  • pół kg pieczarek2 duze marchewki
  • 3 podłuzne serki topione o smaku smietankowym
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, vegata, majaranek

Podobne przepisy do Zupa serowo – pieczarkowa