Nadziewane podudzia

Reklama

Opis przygotowania

Zeszklić cebulkę. Podsmażyć pieczarki. Warzywa zetrzeć na tarce jarzynowej.Dusić na oleju około 10 minut, dodać cebulkę i pieczarki. Dodać sól, pieprz.Lekko poddusić. Zdjąć z ognia. Przestudzić. Dodać ser żółty. Wymieszać. Podudzia oprószyć solą, pieprzem, majerankiem. Napełniać wnętrze przygotowanym farszem. Spiąć wykałaczką. Ułożyć w naczyniu do zapiekania. Posypać papryką. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Zapiekać około 45 minut.

Składniki

  • Podudzia /wyjąć kostki pozostawić dolną chrząstkę/4 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • 1 cebula
  • 20dkg pieczarek
  • stary ser żółty /około 5 dkg/
  • sól
  • pierz
  • majeranek
  • papryka mielona
  • olej

Podobne przepisy do Nadziewane podudzia