Zupa z pasztecikami i makaronem

Reklama

Opis przygotowania

Na porcji rosołowej z włoszczyzną ugotować wywar. Jak mięso jest już miękkie wyjąć a do zupy dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy a na końcu zaprawić mąką ze śmietaną. Wyjęte mięso zemleć w maszynce, dodać podsmażoną na oleju cebulę i namoczoną wcześniej i odciśniętą bułkę. Wszystko razem wymieszać, dodać ½ jajka, przyprawić do smaku. Na lekko gotującą zupę wrzucać kulki z farszu mięsnego gotować ostrożnie kilka minut. Podawać zupę z dowolnym makaronem i pasztecikami mięsnymi. Posypać natką pietruszki.

Składniki

  • Dowolny makaronPorcja rosołowa drobiowa lub inne mięso
  • Koncentrat pomidorowy
  • Kostka rosołowa
  • Sos sojowy Tao Tao
  • Włoszczyzna
  • pikantna Vegeta

Podobne przepisy do Zupa z pasztecikami i makaronem