Zupka kapuściana

Reklama

Opis przygotowania

Ugotować pierś na bulionie. Wyjąć i drobno pokroić. Na wywarze ugotować poszatkowaną kapustę,i pozostałe warzywa z dodatkiem liścia laurowego i ziela.Po około 15 minutach dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ugotowaną pierś z kurczaka.Gotować aż warzywa będą półmiękkie. Pod koniec gotowania dodać sól i pieprz oraz koncentrat pomidorowy. Ja używam chili bo lubię ostry smak zupy. Można podawać z chlebem żytnim pełnoziarnistym.

Składniki

  • 1 pierś z kurczaka1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1/2 selera
  • 1/2 kapusty
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • mały koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz lub chili
  • bulion warzywny

Podobne przepisy do Zupka kapuściana