Gulasz w pysznym sosie

Reklama

Opis przygotowania

1. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć mąką, podsmażyć na oleju. Przełożyć do brytfanki. Grzyby pokroić, dodać pokrojoną w piórka cebulę, podsmażyć, dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu ok. godz.

2. Wszystko zagotować. Sosem zalać mięso. Zagotować. Podawać z kaszą lub ryżem.

Składniki

  • SKŁADNIKI: 1/2 kg łopatki wieprzowej,
  • 2 łyżeczki przyprawy do gulaszu,
  • 15 dag mrożonych lub świeżych kurek,
  • mąka,
  • olej
  • SOS:
  • szkl. wody,
  • 7 łyżek pikantnego keczupu,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • ząbek czosnku,
  • łyżeczka ostrej papryki,
  • szczypta soli.

Podobne przepisy do Gulasz w pysznym sosie