Niby, niby risotto z pęczaku

Reklama

Opis przygotowania

Paprykę upiec w piekarniku, zdjąć skórkę i pokroić w niewielką kostkę.
Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle, dodać pęczak i podlać niewielka ilością bulionu, bulion dolewać porcjami, następną dolać dopiero jak wcześniejsza cała się wchłonie. Kiedy pęczak jest miękki, ale jednocześnie troszkę chrupiący, dodać paprykę, pietruszkę i posiekany drobniutko czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Składniki

  • 1.1/2 szklanki kaszy pęczak1 cebula czerwona
  • 1/2 papryki czerwonej
  • siekana zielona pietruszka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • około 1 litra bulionu warzywnego, może być z kostki
  • sól, pieprz

Podobne przepisy do Niby, niby risotto z pęczaku