Babka cytrynowa

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po jednym żółtku, cukru, cukru waniliowego, sok z cytryny i otartą skórkę cytrynową.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na pianę. Masę z żółtek połączyć z mąką i pianą i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wyspanej bułką tartą formy z kominem.

Piec ok 1 godzinę. Upieczoną babkę polukrować lub posypać cukrem pudrem. Smacznego.

Składniki

  • 1 margaryna5 jajek
  • 3/4 szkl cukru
  • 2 szkl mąki
  • 2 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 cytryna
  • Lukier:
  • 1 szkl cukier puder
  • 2 łyzki sok z cytryny
  • 2 łyzki wody

Podobne przepisy do Babka cytrynowa