bieluchowe ogórki

Reklama

Opis przygotowania

Ogórki umyć i pokroić na mniejsze kawałki – z jednego boku ciąć pod kątem, a z drugiego na prosto. Następnie wydrążyć miąższ, najlepiej łyżką do wydrążania melonów. Wydrążone ogórki lekko posolić i odstawić.

Nadzienie:
Serki Bieluch z czosnkiem połączyć z umytą i pokrojoną w drobną kosteczkę papryką. Szczypiorek umyć i posiekać, część listków rozmarynu umyć i posiekać drobniutko. Dodać do serków Bieluch i papryki. Całość połączyć z wyciśniętym czosnkiem, solą, pieprzem i wymieszać. Napełnić nadzieniem wydrążone ogórki i podawać z dekoracją ze świeżego rozmarynu.

Składniki

  • - 4 długie ogórki- 1 papryka żółta
  • - 1 szczypiorek
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 4 opakowania serka Bieluch z czosnkiem
  • - 10 listków świeżego rozmarynu
  • - przyprawy: sól morska, pieprz

Podobne przepisy do bieluchowe ogórki