Burmistrza Pieczeń Wołowa

Reklama

Opis przygotowania

► Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i solidnie natrzeć z solą, pieprzem i wysmarować musztardą. Cebulę obrać i pokroić w piórka.

► W naczyniu wymieszać ocet balsamiczny z sosem sojowym i tą mieszanką pęndzelkiem posmarować mięso po czym odstawić na całą noc do lodówki, żeby zioła i przyprawy mogły oddać aromat mięsu.

► Następnego dnia w brytfannie obsmażyć mięso, w koło ułożyć pokrojoną w piórka cebulą i włożyć do nagrzanego piekarnika, piec pod przykryciem około 120 minut w 140C / Termoobieg /.

Składniki

  • 1 Kg. Wołowego mięsa2 Średnie cebule
  • Musztarda ( zwykła )
  • 3 Łyżki octu balsamicznego
  • 3 Łyżki sosu sojowego
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Burmistrza Pieczeń Wołowa