Zupa z Leśnymi Grzybami

Reklama

Opis przygotowania

► Obraną marchewkę, pietruszkę, seler i por zalać wodą, dodać vegetę i gotować na półmiękko. Po wyjęciu warzyw, pietruszkę i marchewkę pokroić w kostkę i z powrotem wrzucić do wywaru.

► Grzyby oczyszcić, umyć, odsączyć, pokroić na plastry i wraz z pokrjoną w kostkę i usmażoną na maśle na złoty kolor cebulą, dodać do wywaru. Do gotującej się zupy dodać potarty na tarce z dużymi oczkami ziemniak i gotować jeszcze około 5 minut, pod końiec gotowania mieszająć wlać rozkłócone jajka i gotować aż jajka się zetną i zupa zgęstnieje. Teraz jeszcze dodać śmietanę, posiekaną natkę pietruszki i przyprawić solą, pieprzem i maggi.

Składniki

  • 500 gr. Grzybów leśnych1 Średni ziemniak
  • 2 Jajka
  • 1 Średnia cebula
  • 1 Łyżka masła (do podsmażenia cebuli)
  • ⅓ Szklanki śmietany
  • 1 Mała marchewka
  • 1 Korzeń pietruszki
  • 1 Kawałek selera
  • 1 Por
  • 1 Pęczek natki pietruszki
  • Przyprawy: Sól / Pieprz / Maggi / Vegeta

Podobne przepisy do Zupa z Leśnymi Grzybami