Chrupiące kotleciki jajeczne

Reklama

Opis przygotowania

Ugotować na twardo 4 jajka , jedno wbić do kubeczka i rozbełtać.
Ugotowane jajka przepuścić przez maszynkę, przyprawić solą, dodać trochę namoczonej w mleku kajzerki,rozbełtane wcześniej jajko , posypać szczodrze szczypiorkiem i wymieszać widelcem, tak aby połączyć wszystkie składniki.
Polecam dodać szczyptę kurkumy, dla podkręcenia kolorku.
Uformować płaskie (lub wypukłe , można tez kuleczki) kotleciki , obtoczyć w bułce tartej i od razu smażyć chwilkę na oleju/ margarynie/maśle.

Polecam podawać posypane szczypiorkiem , z ryżem i surówką z marchewki i jabłka.

Składniki

  • 5 JAJEKSZCZYPIOREK
  • BUŁKA TARTA
  • SÓL
  • KAJZERKA
  • OLEJ/MARGARYNA/MASŁO

Podobne przepisy do Chrupiące kotleciki jajeczne