Wszystkie składniki zagnieść na elastyczne ciasto, włożyć do lodówki.
Jabłka obrać, oczyścić i zetrzeć na tartce najlepiej na grubych oczkach. Wymieszać z cynamonem. Jeśli jabłka są zbyt kwaśne dosłodzić wg uznania.
Przygotować blachę. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną odłożyć do lodówki lub zamrażarki a drugą przełożyć na blachę (pokryć zarówno spód blachy jak i boki). Na ciasto wyłożyć jabłka i wyrównać. Posypać warstwą cynamonu. Pozostałe ciasto zetrzeć na tartce lub pokroić w paseczki (jak na zdjęciu). Piec w temperaturze 180*C, przez około 45 minut. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.
Smacznego:)
Jeżeli jabłka mają zbyt wodnitą konsystencję dodać dwie łyżki mąki ziemniaczanej (po jednej łyżce na 1kg jabłek)