Ciasto ananasowo – kokosowe

Reklama

Opis przygotowania

1. Upiec biszkopt.

2. Placek kokosowy: ubić białka dodać cukier i ubijać, wsypać wiórka i mąkę i delikatnie wymieszać i upiec na złoty kolor.

3. Galaretka: ugotować galaretki w trzech szklankach wody do gorącej galaretki wsypać pokrojone drobno ananasy.

4. Masa ananasowa: 2 szklanki soku z ananasów, ugotować na tym budyń, dodając cukier, wystudzić, utrzeć masło z margaryną do białości dodawać po łyżce zimnego budyniu, utrzeć. Dać biszkopt na to masę ananasową na masę krzepnącą galaretkę, przełożyć plackiem kokosowym.

Składniki

  • Biszkopt:4 jajka,
  • 5 łyżek cukru,
  • 5 łyżek mąki,
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • Masa:
  • 2 szklanki soku ananasowego,
  • 1 budyń śmietankowy duży,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 20 dag masła,
  • 5 dag margaryny,
  • galaretka:
  • 2 puszki ananasów,
  • 2 galaretki ananasowe,
  • 3 szklanki wody,
  • Placek kokosowy:
  • 5 białek,
  • 20 dag cukru pudru,
  • 20 dag wiórek kokosowych,
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej,

Podobne przepisy do Ciasto ananasowo – kokosowe