Biszkopt:
Z podanych składników upiec biszkopt a po ostygnięciu przekroić go na 4 placki.
Kawę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i ostudzić. Z mleka odlać 2/3 szklanki i rozpuścić w nim obie mąki i dodać rozpuszczoną kawę. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlewając mieszankę kawowo mączną ugotować budyń. Po ostudzeniu utrzeć go z masłem.
Galaretkę zieloną i jedną galaretkę żółtą rozpuścić osobno,odstawić do całkowitego zastygnięcia a następnie pokroić w kostkę.
Pozostałe 2 galaretki rozpuścić i ostudzić.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem. Pod koniec dodać tężejące galaretki żółte oraz kostki galaretkowe.
Sposób przełożenia:
pierwsza część biszkoptu>>1/2 masy kawowej>>drugi biszkopt>>1/2 masy śmietankowej>>trzeci biszkopt>>druga część masy kawowej>>czwarty biszkopt>>druga część masy śmietanowej>>herbatniki>>polewa.