ciasto kruche:
Na stolnice wysypać mąkę. zmieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem. Następnie dodać cukier oraz śmietanę i lekko zarobić ciasto.
ciasto kokosowe:
Białka ubić i dodać cukier. Dodać mąkę z kokosem i sok z cytryny.
ciasto orzechowe:
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Następnie dodać orzechy, bułkę tartą, oraz kakao i wymieszać.
jabłka:
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce. Smażyć z cukrem i przestudzić.
Przygotowanie do pieczenia
Foremkę wyłożyć równo ciastem kruchym.
Nałożyć warstwę jabłek.
Wyłożyć na jabłka ciasto kokosowe.
Przykryć ciastem orzechowym.
Piec w temp. 180 stopni przez 40-50 min.
Po upieczeniu dekorować polewą.