Jajka ubic z cukrem, ciągle ubijając dodac olej.
Do masy dodac dodac przesianą mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia,delikatnie połączyc,
Ciasto przelac do nieduzej kwadratowej blaszki i piec 30 minut.
Jabłka obrac,zetrzec na tarce o duzych otworach,przełozyc do garnika,podlac odrobina wody i dusic na małym ogniu przez kilka minut.
Do jabłek dodac galaretkę pomaranczową i dokładnie wymieszac.
Czekoladę rozpuscic w kąpieli wodnej(czyli w miseczce umieszczonej na naczyniu z gorącą wodą.)
Jajka ubic z cukrem na puszysta masę,(takze w naczyniu umieszczonym nad gorąca woda),połączyc z czekolada,wystudzic.
Miekkie margarynę utrzec z masą czekoladową.
Na wystudzonym ciescie rozsmarowac połowę masy czekoladowej,na to zimne jabłka,resztę masy czekoladowej.
Wierzch zalac tęzejącą galaretką.