Ciasto z kawową pianką

Reklama

Opis przygotowania

Biszkopt pieczemy z ulubionego przepisu.
Budyń gotujemy i gdy ostygnie dodajemy do kremu z masła i cukru, puszysty krem wykładamy na ciasto, układamy na nim owoce lekko je wciskając i na całość wylewamy piankę kawową.
Mleko gotujemy i rozpuszczamy w nim kawę, na zimnym mleku ubijamy śnieżkę na koniec dodajemy żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szklanki wody, gdy ciasto zastygnie posypujemy tartą czekoladą.

Składniki

  • Spód biszkoptowy
  • krem:
  • 2 szklanki mleka
  • 25 dag masła
  • 1 budyń śmietankowy z cukrem
  • 4 łyżki cukru pudru
  • pianka:
  • 2 szklanki mleka
  • 2 śmietany w proszku
  • 1 cappuccino orzechowe 130g
  • 2 łyżki żelatyny
  • dodatkowo:
  • truskawki lub wiśnie
  • 1 czekolada gorzka

Podobne przepisy do Ciasto z kawową pianką