Ciasto z murzynkami

Reklama

Opis przygotowania

1. Białka ubić z cukrem, dodawać na przemian żółtka i mąki z proszkiem. Piec ok. 25-30 min w temp. 180st.

2. Zimny biszkopt posmarować dżemem. Murzynki przepołowić i ułożyć na dżem. Śnieżkę ubić na mleku. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. wrzątku, ostudzić i dodać do Śnieżki. Masą zalać murzynki. Można posypać startą czekoladą. Schłodzić ciasto.

Składniki

  • CIASTO: 4 jajka,
  • 3/4 szkl. mąki,
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 3/4 szkl. cukru,
  • łyżeczka proszku do pieczenia.
  • DODATKOWO:
  • 2 śnieżki,
  • 400ml mleka,
  • dowolna galaretka,
  • dżem z czarnej porzeczki,
  • paczka murzynków.

Podobne przepisy do Ciasto z murzynkami