Mleczna krówka

Reklama

Opis przygotowania

Margarynę zagotować z cukrami oraz zwykłym mlekiem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać.Na blasze o wym. 20x25cm wyłożyć herbatniki, jeden przy drugim. Na ciastka wylać połowę masy mlecznej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, rozsmarować masę kajmakową, położyć herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej, ułożyć delicje. Ciasto dobrze schłodzić.

Składniki

  • SKŁADNIKI: 6 paczek herbatników,
  • mała puszka masy kajmakowej,
  • 2 paczki delicji o dowolnym smaku
  • MASA MLECZNA:
  • 20 dag margaryny,
  • 3/4 szkl. mleka,
  • 1/3 szkl. cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 400 g mleka w proszku.

Podobne przepisy do Mleczna krówka