Ciasto:
Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto i wyłożyć nim dno małej blaszki (24×28 cm). Piec około 15-20 minut w temop190st.C.
Bita śmietana:
Śmietanę ubić na puszystą masę, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Śmietanę połączyć z jogurtem. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. wody, wystudzić i połączyć z kremem.
Mleko z puszką wstawić do rondelka z wodą i gotować 2,5 godziny. Po całkowitym ostudzeniu powstały karmel wyłożyć na ciasto miodowe i równomiernie go rozsmarować. Na karmel nakładać szprycą bitą śmietanę. Banany pokroić na ok. 1 cm plasterki i namoczyć w soku z cytryny, i na każdej rozecie śmietany położyć plasterek. Całość posypać płatkami czekoladowymi. Całosć wstawić do lodówki, aby stężało.