Ciasto. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać mąkę z proszkiem oraz kakao i ubitą na sztywno pianę z białek a na koniec wsypać ryż i delikatnie wymieszać. Gotowe ciasto, wylać do małej kwadratowej blaszki i piec około 30-35 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.
Masa budyniowa:
Z mleka odlać pół szklanki i roztrzepać w nim obie mąki. Pozostałe mleko zagotować z cukrami i na gotujące się, wlać mieszankę mączną. Ciągle mieszając ugotować budyń i ostudzić. Zimny budyń utrzeć na puszystą masę z margaryną.
Galaretkę żółtą rozpuścić według przepisu na opakowaniu i odstawić do całkowitego zastygnięcia. Na ciasto wyłożyć połowę masy na masie układać biszkopty, maczane w rumie, na nie wyłożyć drugą połowę masy i wyrównać. Zielone galaretki rozpuścić w około 600 ml wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Żółtą galaretkę pokroić w kostkę i rozsypać na masie. Całość zalać tężejącą galaretką zieloną i wstawić do lodówki na około 2 godziny.