Ser zmielić 2 razy w maszynce do mięsa. Żółtka utrzeć z cukrem na pianę, dodawać po łyżce ser, a na koniec stopioną margarynę. Wszystko ucierać tak długo, aż powstanie puszysta masa. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Ubić na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową.
Wypłukany, sparzony i odsączony mak zmielić w maszynce do mięsa, na drobnych oczkach.
Do maku dodawać kolejno: żółtka utarte z cukrem, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, stopioną margarynę, a na końcu ubitą na sztywno pianę z białek. Wymieszać na pulchną masę.
Wysoką prostokątną formę posmarować margaryną i wlewać do niej na przemian 3 łyżki masy serowej i 3 łyżki masy makowej.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st. C. ok. 50 minut.
Wierzch polać polewą czekoladową i posypać wiórkami kokosowymi.