Cordon Bleu

Reklama

Opis przygotowania

► Sznycle okroić, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, rozbić na płaty ( rozbijać przez folię ) natrzeć solą i pieprzem i na każdy płat położyć po plasterku szynki i sera, teraz złożyć sznycle na pół i brzegi spiąć wykałaczką.

► Zewnątrz jeszcze raz lekko posolić, popieprzyć i obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej, następnie rozłożyć na foli aluminiowej i włożyć na 20 minut do lodówki.

► Schłodzone filety smażyć w patelni na dobrze rozgrzanym tłuszczu po około 5 minut z każdej strony, filety nabiorą złotobrązowego koloru.

► Polecam z duszonymi warzywami, buraczkami i kartofelkami.

Składniki

  • 4 Sznycle wieprzowe (około 2cm. grube)4 Plastry gotowanej szynki lub bekonu
  • 4 Plastry sera gouda
  • Tłuszcz do smażenia (masło pół na pół z margaryną)
  • 2 Jajka
  • Tarta bułka
  • Przyprawy: Sól / Pieprz

Podobne przepisy do Cordon Bleu