Masło utrzeć z cukrem pudrem, na puszystą masę. Powoli dodawać zmielony ser, dokładnie wymieszać. Cytrynę wyszorować w gorącej wodzie, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem, obetrzeć skórkę na drobnej tarce. Dodać do masy serowej, razem z sokiem z wyciśniętej cytryny i kilkoma kroplami zapachu cytrynowego. Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Na koniec dodać schłodzoną żelatynę, rozpuszczoną w 3/4 szklanki wrzącej wody, lekko wymieszać. Blaszkę o wymiarach 24x 28 cm, wyłożyć folią aluminiową(może być tortownica) wylać masę serową, wierzch ładnie wyrównać. Wstawić na parę minut do lodówki żeby zastygł. Owoce otworzyć, odsączyć dokładnie na sitku, ułożyć na masie serowej. Zalać tężejącą galaretką, rozpuszczoną w 480 ml wrzącej wody(galaretka musi lekko gęstnieć, nalewamy delikatnie łyżką ) Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.