Czekolada na gorąco z lodami i wiśniami w cukrze.

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. do gorącego mleka wsypujemy kakao i dobrze mieszamy. zagotować i odstawić. na dno pucharków rozkładamy wiśnie ,zostawiając troszkę do dekoracji. następnie dajemy po kulce lodów,wlewamy kakao do 3/4 wysokości pucharków, przez szprycę wyciskamy bitą śmietanę i dekorujemy owocami. do napoju podajemy słomkę i łyżeczkę z długą rączką. UWAGA-można dodać zamiast kremówki śmietanę z areozolu. Smacznego!!!

Składniki

  • Składniki na 4 pucharki. 8 łyżeczek kakao najlepiej rozpuszczalnego.
  • 1/2 litra mleka.
  • 150g śmietany kremówki ( do ubicia )
  • 100g wiśni drylowanych z syropu,mogą ewentualnie być z kompotu.
  • 20 dkg lodów waniliowych-4 gałki.
  • dekoracja wg uznania.

Podobne przepisy do Czekolada na gorąco z lodami i wiśniami w cukrze.