Gulasz na ostro z biodrówki z papryką

Reklama

Opis przygotowania

PRZYGOTOWANIE:

Biodrówkę pokroić w dużą kostkę. cebulę w półksiężyce. paprykę w paski. Tłuszcz rozgrzać dość mocno i wrzucić mięso,dobrze podsmażyć. pod koniec dodać cebulę, paprykę całość posolić i dość mocno popieprzyć,jeszcze chwilę smażyć. dodać koncentrat pomidorowy i musztardę. całość podlać wodą i dusić do miękkości dodać wino. Jak mięso miękkie dodać zawiesinę z mąki i śmietany. podprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. Smacznego!

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 1kg biodrówki,ewentualnie może być karkówka.
  • 2 duże cebule.
  • 1 puszka koncentratu pomidorowego.
  • 2 łyżki stołowe musztardy.
  • 2 świeże papryki czerwone.
  • 150g śmietanki słodkiej 18%.
  • sól i pieprz do smaku.
  • mąka i trochę wody do zawiesiny.
  • trochę oleju do podsmażenia mięsa.
  • kieliszek białego wytrawnego wina.

Podobne przepisy do Gulasz na ostro z biodrówki z papryką