Danie Chińskie

Reklama

Opis przygotowania

► Pędy bambusa przez całą noc moczyć w wodzie, rano kilka razy wypłukać i odcedzić. Kiełki fasoli mung tylko jeden raz wypłukać.

► Mięso i paprykę pokroić w paski, pieczarki i por w pierścienie.

► Mięso na oleju podsmażyć, dodać pędy bambusa i smażyć przez około 20 minut następnie dodać por, paprykę i pieczarki.

► Smażącą się potrawę zalać z 600 ml. wody mieszając wsypać zawartosć torebek i doprowadzić do gotowania, teraz jeszcze chwilę pogotować od czasu do czasu mieszając.

Składniki

  • 1 Kg. Mięsa wieprzowego (lub drobiu)3 Duże łyżki oleju (np. słonecznikowego)
  • 2 Paczki ´´China pfanne ´´ (Maggi)
  • 2 Słoiczeki pędów bambusa (Tao Tao / paski 180 gr.)
  • 2 Słoiczki kiełków fasoli mung (Tao Tao 180 gr.)
  • 250 gr. Pieczarków
  • 2 Papryki (150 - 300 gr.)
  • 1 Por (150 gr.)

Podobne przepisy do Danie Chińskie