Deser capucino

Reklama

Opis przygotowania

Każdą z galaretek rozpuścić w 1 1/2 szklanki gorącej wody i przestudzić. Pokroić w kostkę. Pomarańczę obrać i podzielić na części. Jeśli będą zbyt duże przekroić na pół. Kilka brzoskwiń z puszki osączyć i pokroić w ćwiartki. Galaretki i owoce włożyć do pucharków. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody i przestudzić. Ubić śmietanę z cukrem i kawą. Dodać tężejącą żelatynę. Wyłożyć na owoce. Udekorować według uznania.

Składniki

  • 1 galaretka pomarańczowa1 galaretka cytrynowa
  • śmietana kremówka 400 ml
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 1 pomarańcza
  • brzoskwinie z puszki
  • 1/2 szklanki cukru
  • 2 łyżki kawy capucino

Podobne przepisy do Deser capucino