Deser – Miłoszek

Reklama

Opis przygotowania

Galaretkę sporządzamy w/g przepisu na opakowaniu,do salaterek nalewamy po 3-4 łyżki na dno.Resztę schładzamy w jakimś płaskim naczyniu.Na zastygniętą warstwę galaretki w salaterce układamy połowę pokruszonych słodzonych płatków,tak aby zasłonić galaretkę.Do naczynia wlewamy mleko i wsypujemy bitą śmietanę,rozkładamy na płatkach i posypujemy kakao.Kolejna warstwa to płatki najpierw jasne,a następnie czekoladowe.Pozostałą galaretkę kroimy w kostkę i układamy na wierzchu.Schładzamy w lodówce.Smacznego.

Składniki

  • 1 galaretka brzoskwiniowa(lub inny ulubiony smak)1 bita śmietana w proszku
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki płatków kukurydzianych słodzonych,lub miodowych
  • 0,5 szklanki płatków czekoladowych
  • 2 łyżki kakao słodzonego

Podobne przepisy do Deser – Miłoszek