Deser wiśniowy z bitą śmietaną.

Reklama

Opis przygotowania

Przygotować galaretkę w/g przepisu na opakowaniu.
Umyte wiśnie wydrylować,ułożyć na dnie miseczek.
Zalać wystudzoną galaretką,wstawić do lodówki
do zastygnięcia.Śmietankę kremówkę wlać do
naczynia,słoika itp.(zapobieże wychlapywaniu
podczas miksowania)dodać 2 łyżeczki cukru.
Ostrożnie miksować (bo zamiast bitej śmietany,
możemy otrzymać coś w rodzaju masła)czyli nie
zadługo.Zastudzoną galaretkę wyjąć z lodówki
dodać bitą śmietanę ,udekorować wisienką.

Można też stosować bitą śmietanę w aerozolu,ale
to nie to samo.

Składniki

  • 20 dkg wydrylowanych wiśni1 galaretka o smaku wiśniowym Dr.Oetkera
  • śmietanka 30% kremówka
  • 2 łyżeczki cukru

Podobne przepisy do Deser wiśniowy z bitą śmietaną.