Farfalle w sosie śmietankowo-cukiniowym

Reklama

Opis przygotowania

Nastawić makaron i ugotować w/g przepisu na opakowaniu.Cukinię dokładnie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie.Dodać startą cukinię i dusić chwilę do odparowania płynu.Dodać śmietanę,doprawić do smaku,wymieszać dokładnie i chwilę gotować na małym ogniu.Ugotowany, odcedzony makaron przełożyć do warzyw /można posypać serem parmezan /i dobrze połączyć składniki. Przełożyć na talerze, posypać zieloną pietruszką.

Składniki

  • 1 cukinia,180 g makaronu farfalle/kokardki/,
  • 1 mała cebula,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 80 ml słodkiej śmietany/do gotowania/,
  • sól,
  • pieprz ,
  • ser parmezan,
  • zielona pietruszka,

Podobne przepisy do Farfalle w sosie śmietankowo-cukiniowym