Fasolka z boczkiem na czerwono

Reklama

Opis przygotowania

Fasolkę szparagowa gotuje w osolonej wodzie. Odcedzić. Na patelni wytopic i zeskwarzyc kawałki boczku pokrojone w kostkę. Skwarki boczku wyjac a na tłuszcz z jego wytopienia wlozyc fasolke i podsmażyc, dodac 150 ml passaty pomidorowej (lub przecieru, lub soku pomidorwego) dodac drobno pokrojona papryczke chili zabek czosku, natke pitruszki i wymieszac wszystko, podsmażyc chwile. Posypac skwarkami z boczku.

Składniki

  • 300g fasolka szparagowa100g boczek wędzony surowy
  • 1/2 szt. papryczka chili
  • pieprz czarny mielony
  • Sól
  • zabek czosnek
  • 150ml passata pomidorowa
  • natka pietruszki

Podobne przepisy do Fasolka z boczkiem na czerwono