Faszerowane rożki z szynki w galarecie

Reklama

Opis przygotowania

W 1 litrze wody rozpuścić vegetę, zagotować i wsypać żelatynę. Doprawić pieprzem, maggi. Wymieszać i odstawić do stężenia. Ugotowane na twardo jajka zmiksować z chrzanem i majonezem, tak aby powstała dosyć gęsta masa.Paprykę pokroić w drobniutką kostkę.Dodać do masy.Wsypać drobniutko posiekany koperek.Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Każdy plasterek szynki zwijać w rożek i napełniać masą. Układać na półmisku, udekorować zieloną pietruszką i zalać tężejącą galaretką.
SMACZNEGO

Składniki

  • 6 plastrów szynki6 jajek ugotowanych na twardo
  • chrzan
  • 1/2 małej czerwonej papryki
  • koperek
  • majonez
  • 1l bulionu z vegety
  • 1 żelatyna instant ( na 1l wody)
  • pieprz, ew, sól, maggi

Podobne przepisy do Faszerowane rożki z szynki w galarecie