Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem

Reklama

Opis przygotowania

Na małym ogniu rozgrzać tłuszcz na patelni,dodać
pokrojoną w plasterki kiełbasę.Rozbić do miseczki 2 jajka,rozmącić.Pokroić drobno umyty sczypiorek.
Gdy kiełbasa się podsmaży,wlać rozmącone jajka.
Ciągle mieszać.Obserwować jąką tą jajecznicę
chcemy mieć ,rzadszą,gęściejszą.Zestawić z ognia
dodać pokrojony szczypiorek,sól pieprz do smaku.

Jajecznicę można przyrządzić na wiele sposobów :
z szynką,bekonem,pomidorami,cebulką itp.
Wszystko zależy od iwencji twórczej kucharza.

Składniki

  • 2 jajka świeże (najlepiej wiejskie)kilka plasterków kiełbasy
  • szczypiorek drobny
  • pieprz czarny mielony
  • sól
  • olej (kujawski) można smażyć też na maśle,smalcu

Podobne przepisy do Jajecznica z kiełbasą i szczypiorkiem