Fasola po meksykańsku

Reklama

Opis przygotowania

Umyte osuszone mięso zmielić.
Cebulę obrać pokroić w półtalarki,zeszklić na
patelni na oleju.Do zeszklonej cebuli dodać
zmielone mięso,podsmażyć.Puszki z fasolą otworzyć
przełożyć na cedzak,spłukać resztki zalewy silnym
strumieniem wody.Fasolę włożyć do garnka,podlać
rozrobioną kostką rosołową Knorr,dusić pod
przykryciem.Do fasoli dodać podsmażone mięso z
cebulą,dodać pomidory suszone na słońcu z
zalewą.Dusić.Po 20-30 minutach dodać pieprz mielony,chili,paprykę ostrą posolić do smaku.
Dodać 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego.
Poddusić.Spożywać z pieczywem.

Składniki

  • 1/2 kg karkówki2 puszki fasoli czerwonej konserwowej
  • 2 cebule
  • 160 g pomidorów suszonych na słońcu
  • 1 łyżeczka od herbaty Chili
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka rosołu wołowego Knorr
  • olej Kujawski

Podobne przepisy do Fasola po meksykańsku