Lody malinowe mleczno-jajeczne

Reklama

Opis przygotowania

Maliny z pojemniczka umyć,przebrać,osuszyć.
maliny zmiksować pozostawiając kilka całych
owoców do przybrania,do zmiksowanych malin
dodać 20 dkg mleka w proszku,zmiksować.
Z dwóch żółtek i 4 łyżeczek cukru utrzeć
kogel-mogel.Dodać do zmiksowanych malin
z mlekiem w proszku,zmiksować.Wstawić do
zamrażarki na 3-4 godziny.Przybrać świeżymi
owocami,spożywać.

Do lodowej masy można dodać np: namoczone i
odciśnięte rodzynki,wtedy będą to lody z
bakaliami.

Przy produkcji lodów skorzystałem z pomocy mojego
pomocnika kuchennego Robo Chef.

Składniki

  • pojemniczek malin20 dkg mleka w proszku
  • 2 żółtka z jajek
  • 4 łyżeczki cukru

Podobne przepisy do Lody malinowe mleczno-jajeczne