Kapusta z kolendrą

Reklama

Opis przygotowania

Kapustę poszatkować, wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować i odcedzić.
Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć, cebulę posiekać i dołożyć do smażonej kiełbasy. Poddusić, włożyć kapustę, doprawić kolendrą i rozmarynem, osolić solą czosnkową, oprószyć pieprzem ziołowym i chwilę razem smażyć. Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć kilkoma łyżkami wody i wlać do kapusty. Dusić jeszcze chwilę.

Składniki

  • 1 mała kapusta biała2 kiełbaski śląskie
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka całych ziarenek kolendry
  • 1 łyżeczka tymianku
  • sól czosnkowa
  • pieprz ziołowy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól

Podobne przepisy do Kapusta z kolendrą