Przekąska z brokułem

Reklama

Opis przygotowania

Na dużym półmisku układać na przemian połówki jajek i różyczki brokuła. Pomidory bez skórki pokroić w paski i układać pomiędzy nimi.
Z jogurtu, majonezu, soli, pieprzu i przeciśniętego przez praskę czosnku zrobić sos-zmiksować.
Polać półmisek warzywno-jajeczny. Posypać obficie płatkami migdałowymi bezpośrednio przed podaniem.

Składniki

  • 6 jaj ugotowanych na twardo1 brokuł podzielony na różyczki i obgotowany 5 minut w osolonym wrzątku
  • 2 pomidory
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego bez cukru
  • 2 duże ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • 3 duże garści płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni teflonowej

Podobne przepisy do Przekąska z brokułem